GTranslate

Az MDLSZ Elnökség 2018.09.24./01. számú határozata

 Az Elnökség 5 tagja, elektronikus szavazás formájában, több, az utóbbi hetekben bonyolódott Országos Bajnokságok kapcsán felszínre került utólagos óvási, és panaszkezelési anomáliák kapcsán, félreértések és konfliktusok megelőzése céljából a következő egyhangú határozatot hozza:

-       Az MDLSZ versenynaptárában meghirdetett, a szövetség égisze alatt zajló versenyek, legyenek azok bármely szakág minősítő versenyei, kiemelt versenyei, vagy országos bajnokságai, az illető szakágra vonatkozó aktuális szabálykönyv, versenyrendezési és óvási szabályrendszer alapján kerülnek lebonyolításra.

-       Óvásra, kifogások emelésére az aktuális szabálykönyvek, versenyrendezési szabályok és/vagy óvási szabályok szerint van mód és lehetőség. Aki ezt elmulasztja, utólagosan nem érvényesíthet semmiféle formális igényt a verseny eredményének módosítása, vagy panaszainak/érdekeinek érvényesítése ügyében.

-       Ha egyedi kivételként, az érintett sértett fél (legyen az versenyző, bíró, vagy rendező, vagy akármilyen módon érintett természetes személy) úgy érzi, hogy olyan mértékű szabályszegés, etikai vétség, vagy bármilyen anomália történt, vagy sérelem érte, melynek helyszíni orvoslására nem volt mód, az – a versenyt követő 48 órán belül írásban, a főtitkárnak és/vagy az elnöknek, és/vagy az alelnöknek címzett elektronikus levélben – panaszt tehet az MDLSZ ügyvezető testületénél, mely testület köteles ezt kivizsgálni.

-       A kivizsgálás módja az eset jellegétől függően kétféle lehet:

-       1) Ha szabályok alkalmazására, fegyelmi vétség súlyát el nem érő kérdésre vonatkozik a kérés, akkor mindig egy min. 3 fős független testület feladata lesz a vizsgálat, mely testületet az elnökség hívja össze és hatalmazza fel, mindig az adott feladatra vonatkozóan. Alapvetésként tagja a szakág vezetője, a bírói bizottság elnöke és a szövetség főtitkára. Ha valamelyik személy érintett, akkor az elnökség más – egyebekben szakmailag megfelelő – személyt bíz meg a bizottsági részvétellel, vagy

-       2) Ha fegyelmi vétség gyanúja merül fel, akkor az elnökség továbbítja az ügyet a Fegyelmi Bizottság választott elnökének, mint független tisztségviselőnek, további ügyintézés és vizsgálat céljából.

-       Az „XY azt üzeni, hogy ez meg az történt” sajnos nem elég objektív ahhoz, hogy az elnökség napirendre tűzhesse a kérdést, így az érintett közvetlen konkrét beadványa nélkül nem tárgyalja az adott ügyeket.


Kérjük, hogy a Hazai (Gyorspont), IMSSU, Steel Challenge bírók közül azok, akik tavaly összegyüjtöttek legalább 6 pontot és még nem kaptak tavaly, vagy idén bírói pólót, írják meg a stukker19(kukac)gmail.com e-mail címre, 
hogy milyen méretû pólót szeretnének október 15-ig (és persze a nevüket és 
az MDLSZ id-jukat is).

Kedves Sporttársak, Klubvezetők!

 

Elérkezett az ideje, hogy a már oly sokszor hivatkozott MDLSZ digitális rendszeréről egy bővebb tájékoztatást tudunk adni felétek. Amit most az mdlsz.com oldalon láttok, az csak a jéghegy csúcsa, mint azt már többször jeleztük, semmi más mint a régi honlap, régi tartalom, egy új köntösben. Ez az a felület ahol az MDLSZ és most már a szakágak külön külön is a “statikus” kommunikációjukat folytatják a jövőben a nagyközönség felé. 

A lényeg azonban nem itt, hanem a mögötte készülő “vállalat irányírási rendszerben” van, ami az MDLSZ teljes működését lefedi a pénzügytől, a hatósági nyilvántartásig komplexen, de a legfonosabb eleme mégsem ez, hanem a sportoló naprakész kiszolgálása, tájékoztatása és ügyintézéseinek leegyszerűsítése. Ezek kialakítása nagy részben a törvényi (GDPR) változások miatt a szövetség kötelezettsége is, de ennek kapcsán egyben lehetőség is nyílt egy ilyen magas színvonalú új sportolói platform kialakítására.

A SPORTLÖVŐ:

A sportlövő (a törvényben előírt minimális adatszolgáltatást követően) létre tudja hozni saját belső sportlövői portálját és ezen belül mindent otthonról “egyetlen gombnyomással” tud intézni. (pont mint egy bankban a személyes online banki felület) Saját privát felületén tudja kezeni személyes adatait, köztük naprakészen látja a minősítéseit, versenyeredményeit, bírói pontjait, beállíthatja az értesítéseket, így a rendszer emailben értesíti egy versenyről, vagy akár a sportorvosi engedély közelgő lejáratáról. Ugyanezen alkalmazáson belül egyetlen gombnyomással, akár telefonjáról tudja igényelni versenyengedélyét, vagy fegyver megszerzéshez szükséges igazolásokat, dokumentációkat, úgy, hogy a szükséges formanyomtatványokat a rendszer automatikusan kitölti. Lehetőséget nyújt továbbá a versenyekre történő versenyzői vagy akár bírói regisztrációra. 

A KLUBVEZETŐ:

A regisztrált klubvezető (és a klub ügyintézője) saját portálján keresztül látja klubtagjainak névsorát, ellenőrizni tudja, hogy ki milyen minősítéséket szerzett meg, milyen versenyeken indult,  milyen versenyeredményei vannak, rendelkezik-e bírói jogosultsággal és bírói pontokkal. Itt tudja jóvá hagyni a sportolók kérelmeit, mint például a versenyengedély és a fegyverrel kapcsolatos dokumentumok. A legfontosabb előny a klubvezető számára, hogy egy egyszerű dokumentum sablon kitötlésével (akár telefonjáról is) tud új versenyt kiírni, mely jóváhagyást követően azonnal felkerül a versenynaptárba.

A SZAKÁGVEZETŐ:

A szakágvezető jogosultságot szerez a teljes szakági oldal szerkesztéséhez. Azt a szakághoz tartozó tartalommal, hírekkel töltheti fel, video és fényképgalériát hozhat létre a szakág életéből és versenyeiről. Ezt a jogosultságot minden klub és sportoló is megkapja, a szakágvezető jóváhagyásával a tartalom megjelenik a szakág saját oldalán. A klubok által kiírt versenyeket a szakágvezető szakmailag ellenőrzi és jóváhagyja ami ez után bekerül a versenynaptárba.

Az új adatkezelési törvény előírásáival összhangban, a XXI. század elvárásainak megfelelve egy gyors, minden igényt kielégítő digitális rendszert vezetünk be. Ezzel egyidejűleg az MDLSZ a papíralapú ügyintézést és adattárolást szinte teljes mértékben megszünteti, ami jelentős anyagi megtakarítást is eredményez, ennek pozitív melléhatása lehet például, hogy a közeljövőben biztosan nem kell a versenyengedélyek regisztrációs költségének emelkedésével számolni. Terveink szerint a teljes rendszer még ebben az évben elkészül, így 2019-es évben már mindenki élvezheti előnyös hatásait. 

Végezetül, elébe menve a félreértéseknek, az MDLSZ nem kötelez senkit a regisztrációra és adatszolgáltatásra. Az új adatvédelmi törvény (GDPR) kötelezi az MDLSZ-t, arra hogy kizárólag annak a sportolónak kezelheti az adatait aki erre az MDLSZ-t felhatalmazta az új törvénynek megfelelő keretek között. Tehát a regisztráció nem kötelező, de aki nem teszi meg annak a szövetség nem kezelheti az adatait, és adatkezelés nélkül nem tud versenyengedélyt kiállítani, nem tud minősítési adatokat kezelni, nem tud lőfegyvertartáshoz igazolást kiállítani, stb.

Kérek minden klubvezetőt, hogy törvényi kötelezettségének eleget téve a honlapon a szükséges adatszolgáltatást tegye meg, hamarosan elindult a sportolói portál regisztrációja is és azon sportlövők akiknek a klubja ezt elmulasztotta, mindaddig nem tudja használni a rendszert amig ezt a klubvezető nem pótolja.

Köszönettel:

Tabódy Zoltán

elnökségi megbízott

2018.09.27.-én 13 órai kezdettel IPSC bírói képzést tartunk Egerben a Gesztenyés Sportbárban.

Jelentkezni lehet a szalai.laszlo(kukac)mdlsz.com email címen.

Szükséges felszerelés: IPSC szabálykönyvek, toll.

Az Elnökség 5 tagja, elektronikus szavazás formájában, a szövetség digitális rendszerének elindítása érdekében a következő egyhangú határozatot hozza:
 
1., Az MDLSZ tagsággal rendelkező szervezetek vezetői kötelesek az mdlsz.com oldalon szervezetük adatait regisztrálni, és a saját egyesület/szervezet tagjai részére a digitális rendszerhez szükséges belépési adatokat megadni. A sportolói regisztráció elindulását követően kötelesek  a szervezetükhöz tartozó sportolók figyelmét felhívni a kötelező online regisztrációra, és azt a digitális rendszerben elsődlegesen jóváhagyni.

2., Az mdlsz.com oldalon a sportolói regisztráció megindításakor a sportoló, adatai megadása mellett köteles kiválasztani mely szakág(ak)ban gondolja magát versenyzőnek. A sportoló kizárólag azon szakág(ak)at jelölheti meg, melyekben valóban érdekelt, ezzel nem kizárva annak lehetőségét, hogy későbbiekben módosítsa, vagy olyan szakágak versenyén is induljon amit nem jelölt meg fő szakágként.

3., Az új digitális szövetség irányítási rendszer szerint a kiírandó versenyeket (függetlenül a besorolásától) a szakágvezető hagyja jóvá szakmailag, majd a főtitkár által történő véglegesítése után kerülhet a versenynaptárba. Az új rendszer indulására várhatólag még ebben az évben sor kerül, addig is a verseny szervezője a kiírást köteles megküldeni a szakágvezetőnek, aki a jóváhagyást követően továbbítja azt a főtitkár úrnak a Ez az ímélcím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre. 

4., IPSC szakágban az új szakági működési szabályzat elkészüléséig (várhatóan 2018. október 31.) új IPSC verseny kiírása 2019 évre vonatkozólag nem lehetséges. (Ld. 2018.09.11. elnökségi ülés jkv., 1. napirendi pont)
Vissza felülre